Header image

Francais - Nederlands - English - Deutsch

Een boeiende muzikale wereldreis  
 
 

Biografie

ARTO MUNDO speelt zowel flamenco, soukous, rumba, salsa, bossa-nova, gypsy-jazz, rèbètico en Indische raga’s.

De leider van de band, Jacky De Munck, is multi-instrumentalist, zanger en componist die zijn liefde voor muziek van thuis uit (vader en moeder beroepsviolist en beroepspianiste) mee kreeg.

Hij is een kunstenaar, een pionier in het ontdekken van nieuwe klanken, iemand die het aandurft om te experimenteren, te goochelen met verschillende stijlen op etnische instrumenten.

In zijn puberteit speelde hij mee in het orkest van zijn vader, daarna was hij gitarist in verschillende, veelal Afrikaanse groepen.

Hij verbleef jarenlang in Kongo waar hij meespeelde met Afrikaanse muzikanten en deze muziek is hem blijven achtervolgen.

Hij bleef bezeten van wereldmuziek, trok op reis en bracht instrumenten mee. Meestal volgde hij enkele lessen bij een meester op het desbetreffende instrument in het land van herkomst en daarna wordt zijn speelstijl het product van een persoonlijke muzikale smaak. Deze inspanningen legden hem geen windeieren. Zo kan hij na jaren oefenen virtuoos spelen op zowel sitar, bansouri, kora, steeldrums, concertina, native flute, baglama, dzoura, flamenco- en zigeunergitaar enz…
Muziek is zijn passie !

Hij kreeg de “Muze van Sabam 2006 “ voor zijn hele oeuvre en won verschillende prijzen als componist van wereldmuziek o.a. USA Songwriting Competition (33000 deelnemers) en UK Songwriting Contest .


Arto Mundo
Jacques De Munck

Groendreef 35
9160 Lokeren


0479 83 57 47
0474 75 89 59
lyra@matadi.net